2024
v.a. februari 2024
Nieuwe productie

Voor de hernieuwde productie voor februari 2024 wordt er achter de schermen al druk gesleuteld. Een nieuwe regisseur is aangetrokken, het schrijverscollectief is druk bezig en in hoofdlijnen staat het verhaal al in de steigers.
Houd onze Facebookpagina,
Instagram en andere media in de gaten om op de hoogte te blijven over de allerlaatste ontwikkelingen!

2021
februari 2021
Corona-proof
Online opname

Het eindresultaat van de speciale Vastenavend-corona-'voorstelling' van 2021 staat op band! Uiteraard is alles opgenomen en ge-remasterd binnen de huidige RIVM-richtlijnen en het eindresultaat is uitgezonden tijdens de broadcast van de Stichting Vastenavend maar is ook hierboven in de menubalk nog terug te kijken.
Één ding is zeker voor 2022;
‘Me bloeie wir op!’

Wordt vervolgd!

2019
februari 2019
Derde productie
De legende van de blauwe schuit

De meest recente voorstelling van 't Berregs Leut Tejater vond plaats in 2019: De legende van de Blauwe Schuit.

Hijs de zeilen, haal het anker op, alle hens aan dek, want 't Berregs Leut Tejater gooit het over een andere boeg. Met het motto van dees jaar: 't is koers in het achterhoofd koersen zij tegen de tijd en tegen het sjaggerijn.

Kapitein Serpentinebaard van de Blauwe Schuit nam het publiek, samen met met zijn bemanning mee in het verhaal De legende van de Blauwe Schuit. Een uniek verhaal in een uniek decor waarin de bemanning van de Blauwe Schuit de nodige avonturen beleefde en alle wereldzeeën bevoer.

Wederom een fantastische voorstelling waarin het publiek zich liet meevoeren in een warme golf van de leut!

2017
februari 2017
Tweede productie
't Slikpeleis

De volgende voorstelling van 't Berregs Leut Tejater was 't Slikpeleis, welke in februari 2017 te zien was in Theater De Maagd. Over 't Slikpeleis is al veel gesproken, maar nog nooit is het echte verhaal verteld. Het echte verhaal over het ontstaan van het sprookje wat iedereen nu beter kent als ‘Vastenavend’.
't Berregs Leut Tejater deed dit wel, en zo ontstond de voorstelling 't Slikpeleis

Door de Prins van het Slikpaleis worden alle vooraanstaande burgers, prinsen en prinsessen uit de omgeving uitgenodigd voor een groots bal-masqué. Op de ochtend van het grote feest gaat echter alles mis. Door de uitblijvende vloed kan de Prinselijke Schuyt met goederen niet aanmeren bij het paleis. Hierdoor moet het personeel op zoek naar alternatieven om het feest toch door te kunnen laten gaan. Een humoristische en hoogwaardige voorstelling die op veel complimenten van het publiek kon rekenen. 

2015
februari 2015
éérste productie
Me bouwe

De eerste voorstelling die ’t Berregs Leut Tejater in 2015 op de planken bracht was Me bouwe, waarin het wel en wee van een fictieve bouwclub centraal stond. Alles kwam aan bod, van de feestelijke opening van het bouwseizoen tot echtelijke ruzies veroorzaakt door de vele vrije tijd die besteed werd aan de bouwclub. Het nieuwe concept werd goed ontvangen door het publiek en leverde veel enthousiaste reacties op. Ook voor de spelers was het een unieke ervaring, door de vele gezellige repetities is er een hechte groep ontstaan. Het creatieve team had ook een goede klik met elkaar en werkten zo goed samen dat zij ook de volgende voorstelling als team voor hun rekening wilden nemen. 

2014
2014
Van revue naar BLT
Leutspectakel

Bergen op Zoom kent een jarenlange traditie wat betreft Vastenavend Revues. Tientallen jaren heeft deze traditie zich voortgezet, totdat in 2014 de toenmalige organisatie van de revues aangaf om geen nieuwe voorstelling meer te willen maken. Vanzelfsprekend zou het een groot verlies zijn voor de rijke Vastenavend cultuur als de revues op zouden houden te bestaan. Het huidige bestuur van ’t Berregs Leut Tejater voelde zich dan ook geroepen om deze traditie voort te zetten. Er is hierbij echter wel gekozen voor een nieuwe benadering, waardoor afgestapt is van het concept van een revue.  Het is lastig om het nieuwe concept in één woord te omschrijven, maar een ‘leutspektakel’ komt dan toch het dichtste in de buurt.